Kvalitatīvas pārtikas pieprasījums uzņēmējiem liek attīstīt jaunus virzienus un nodrošināt piemērotas telpas uzglabāšanai. Viens no stratēģiskiem būvju tipiem ir saldētavas – ietilpīgas pēc formas un ieguldītajām inženierijas sistēmām. Inovatīva saldētava ar modernām biroja telpām 2023. gadā ir uzbūvēta Mārupē, ģenerāluzņēmējam Emimar lielu daļu darbu veicot pašu spēkiem, jo darbinieku uzkrātā pieredze un augstā kompetence ļauj īstenot mūsdienīgus, tehnoloģiski sarežģītus objektus atbilstoši labākajai starptautiskajai praksei no ieceres un projektēšanas līdz nodošanai ekspluatācijā. Jaunā pārtikas preču saldētava Mārupē ir apvienota ar modernām, dienasgaismas pielietām biroja telpām, kurās patīkamu darba vidi rada plašās, stiklotās konstrukcijas un pārdomātais, automātiski iestatāmais mikroklimats. Komplekss, pateicoties inovācijām, ir ar augstu energoefektivitātes koeficientu. Kā parauga vērtas tehnoloģijas jāpiemin šādas: saldētava strādā režīmā līdz −21 °C, aukstuma ražošanas aģents ir CO2, nevis kaitīgais freons, siltuma, kas ir blakusprodukts aukstuma ražošanā, atgūšanas tehnoloģija paredz to izmantot biroju apkurei, siltā ūdens sagatavošanai, iztvaikotāju atkausēšanai, grunts apsildes kontūra siltināšanai, un tas nodrošina būtisku energoresursu ekonomiju. Komplekss aprīkots ar BMS, visus procesus kontrolējot un iestatot automātiski, un sendvičpaneļu īpašais savienojuma profilējums saldētavas apjomā garantē blīvumu. Emimar nodrošināja objekta īstenošanu no projektēšanas līdz pabeigtai būvei, piedāvājot profesionālus padomus un risinājumus visos posmos.
Projekts arhitekte Jūlija Iļdeikina. Galvenais būvuzņēmējs EMIMAR.